گياه ريحان و طب سنتي آن

مصرف ريحان در تسكين سردرد و ميگرن و نيز در درمان سرفه و تنگي نفس مؤثر است. ريحان سبز گياهي است يكساله كه بلندي آن تا ۶۰ سانتي متر مي‌رسد و برگ‌هاي جوان آن سبز و روشن و به شكل بيضي نوك تيز با دندانه‌هاي ريز و معطر است. طبيعت اين گياه گرم و خشك است و خواص درماني آن مقوي، محرك و بادشكن است و به‌هاضمه كمك مي‌كند، علاوه بر اين تب بر، آرام‌كننده و ضد اسپاسم است.
۱۱)برگ ريحان اثر زياد كننده شير داردو مادران شير ده حتما بايد از اين گياه استفاده كنند .
۱۲)دم كرده دانه ريحان براي درمان ورم كليه و ترشحات زنانه بكار مي رود .
۱۳)دم كرده برگ ريحان درمان كننده سرگيجه است .
۱۴)برگ ريحان را همراه غذا بخوريد در هضم غذا موثر است .
۱۵)اگر گلدان ريحان را جلوي پنجره بگذاريد حشرات و مگس را فراري مي دهد و آنها وارد خانه نخواهند شد .
گياه ريحان و طب سنتي آن
ريحان از ديد گاه اسلام
ريحان گياهى نفخ شكن و با خواص دارويى بسيار معروف است كه چنانچه روزانه پس از غذاى سنگين يك فنجان دم كرده ريحان ميل شود، غم و افسردگى و اندوه از فرد دور مى شود. نظر بزرگان در مورد ريحان در حديث است كه امام صادق(ع) فرمود ، ريحان سبزى پيامبران است و بدانيد كه هشت خاصيت در آن وجود دارد:
۱- غذا را گوارا مى كند.
۲- منفذها را باز مى كند.
۳و۴- دهان و باد گلو را خوشبو مى سازد.
ريحان به علت داشتن سبزينه و چند نوع اسانس، بوى پياز و سير را در دهان از بين مى برد. مطالعات انجام گرفته بر روى حيوانات نشان مى دهد كه ريحان، سيستم ايمنى بدن را با افزايش پادتن تا دو درصد بالا مى برد. اين گياه خنك كننده است و جهت درمان درد رماتيسم و پوست هاى حساس به كار مى رود.
ريحان يكى ازشفابخش ترين گياهانى است كه شامل تركيبات ضد سرطانى است. همچنين آب ريحان جهت مارگزيدگى، تقويت عمومى بدن، سرماخوردگى و مشكلات پوستى و گوش درد توصيه شده است .چون ريحان بسيار معطر است بنابراين براي معطر ساختن غذاها از آن استفاده مي شود ريحان از لحاظ قديم ايران كمي گرم و خشك است .
گياه ريحان و طب سنتي آن
طريقه مصرف دارويي
۱ )دم كرده برگ ريحان اثر ضد تشنج درد مقوي و مدر است .
۲)دم كرده برگ ريحان معالج سردردهاي ميگرن و عصبي است .
۳)خوردن ريحان دستگاه هاضمه راتقويت مي كند .
۵- اشتها را به غذا افزايش مى دهد.
۶- مرض را از بين مى برد.
۷- شخص را از بيمارى جذام ايمن مى گرداند.
۸- وقتى ريحان در شكم آدمى قرار گيرد، همه امراض را ريشه كن مى سازد.
گياه ريحان و طب سنتي آن
ريحان باعث رفع بوي بد ناشي از خوردن سير و پياز مي‌شود. همچنين زخم‌هاي دهان را از بين مي برد و كندي دندان را برطرف مي‌كند. از سوي ديگر، ضعف معده و ضعف اعصاب را رفع مي كند و انواع سردرد و ميگرن را تسكين مي‌دهد.
ديگر خواص ريحان
گياه ريحان به علت داشتن ويتامين هاى A و C آنتى اكسيدانت است و به همين دليل از آسيب سلولى پيشگيرى مى كند. ريحان داراى خواص آرام بخش، مقوى قلب، ضد عفونى كننده دهان و دستگاه گوارش و شيرافزا است. جوشانده غليظ ريحان و مزمزه و جويدن آن براى مبتلايان به آفت مفيد است.
همچنين بوييدن آن و جويدن برگهاى تازه آن باعث تسكين درد مى شود. شيره برگ هاى ريحان براى معالجه كليه حالات عصبى مخصوصاً زنانى كه به بيمارى روحى، بى خوابى شديد، بيهوشى و خفقان قلب مبتلا هستند به كار مى رود. عصاره ريحان همراه با شير براى سرماخوردگى و ناراحتى هاى ريوى و سرفه مفيد است.

۴)نوشيدن يك فنجان دم كرده ريحان نفخ و گاز معده را از بين ميبرد .
۵)برگ ريحان درمان كننده ناراحتي هاي حاصل از نيش حشرات است كافي است كه محل گزش حشرات را با برگ ريحان ماساژ دهيد خارش و درد را برطرف مي كند.
۶)جويدن برگ ريحان براي زخم هاي دهان مفيد است .
۷)جوشانده ريحان تب بر است .
۸)دم كرده تخم ريحان مسكن است .
۹)اگر تخم ريحان را بكوبيد و با صمغ عربي مخلوط كنيد داروي خوبي براي درمان اسهال است .
۱۰)تخم ريحان براي رفع دل درد مفيد است .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.